Repair SN Serial Number Huawei E5577 Cs

How To Fix Serial Number Huawei E5577, E5577Cs-603

We have to Generate the Hash Hex Code for your serial number.

For this install the software free-hex-editor-neo.exe.

Update!! You can use Easy online Hex Converter Or this Link

  • Now open it and click on File –> New File.

Enter your Serial Number as you got it (Case Sensitive) on the Right side, and on the left the Hex Code will auto generate.

  • Now run the Below Commany in DC-Unlocker,and it should return OK.

AT^NVWR=6,16,Your Hex code with SPACES

example:

AT^NVWR=6,16,53 45 52 49 41 4c 4e 55 4d 42 45 52 48 45 52 45
If Your S/N: SERIALNUMBERHERE

If you want to set a datalock code use the command, and you can set any 8 digit valyue you like.

AT^DATALOCK=”12345678″

  • Now If you again click on the search button on dc-unlocker, it will re-populate the details and you will see the correct IMEI and Serial Number.

Fix for cme error 50:
After copy and paste the hex code add 00 to the last
Example:
AT^NVWR=6,16,35 4c 32 37 53 31 36 39 39 33 30 30 31 33 32 39 is the code you have to enter but this gives the cme error 50.. so add 00 (double zero) at the last with space after ur hex code like this –>
AT^NVWR=6,16,35 4c 32 37 53 31 36 39 39 33 30 30 31 33 32 39 00

Or Write Manual Last digit.

Now ur serial code will be registered and the result will be shown as OK..
This is for dc unlocker version 1277, with neo hex code.

Update!!

You Can Use Hex Editor Online For Convert IMEI OR S/N Here

Bonus Fix Imei Huawei E5577

Here you will see that IMEI is set to 000000000000000 and Serial Number is 123456789ABCDEF.

Run copy the Below command in dc-unlocker, below the ========  and press enter on keyboard. you should get a return value OK.

AT^CIMEI=”Replace with your IMEI number”

Loading…

NgaDimin has written 152 articles

Computer Life Money

30 thoughts on “Repair SN Serial Number Huawei E5577 Cs

  1. hendri says:

    i’ve flash my e5577, use new datalock 1~8 and change serial number succesfull, but i’m get +cme error:50 while entering at^cimei=”my imei”
    can u help me?

      1. aNTON says:

        Bro, terima kasih postingannya really helpful..

        Tapi untuk yang imei masih sama gak bisa juga sudah copas dan ketik manual

        AT^CIMEI=”867705020172XXX”
        +CME ERROR: 50

  2. widodo says:

    malam min…mau nanya,saya udh unlock berkali2 utk seri 5577-603.tp pas unlock lg akhir2 ini,knp ya min pas mau perbaikan IMEI,sllu +error 10 min..?(klo SN sllu berhasil).udh saya ketik manual,ttp sama aja euy..minta solusinya ya min?atau agan2 smua barangkali ada yg tau solusinya…terimakasih bnyk sblmnya.

  3. sukarto says:

    mohon bantuan nya saya uda berhasil instal dengan cara jumper pin,kendalanya nya pada saat input imei kok malah masuk ke sn( no sn dan imei di dapat dari perangkat dan di convert ke hexa)

    1. Widodo says:

      Firmware sama flash web UI udh masuk belum gan?
      Klo udh tinggal buka dc unlocker
      Masukin at^cimei=imei yg di blkng batre modem)
      No.imei tdk di dapat dari convert hexa,tp tinggal di ketik aja sesuai printah diatas.
      Kecuali repair SN,menggunakan convert hexa..semoga membantu

  4. crot says:

    gan.. saya udah berhasil unlock.. cuman yang jadi masalah tombol reset jadi tidak berfungsi… gimana biar bisa berfungsi seperti sedia kala… mohon pencerahannya suhu ??

  5. Aboabdulla says:

    Hi
    I have Huawie 5577s-932 dead
    can you help me step by step
    I use Balong_USB_Downloader_1.0.1.10
    but during installation many firmware it’s wrong error 12 & 17
    thanks

  6. Ilham says:

    Gan tombol reset nya GK berfungsi setelah di unlock, coba di reset mentok logo Huawei doang. Gimana solusinya, IMEI dan SN sudah benar, datalock 0, coba di flash firmware dan webui nya tetap GK bisa di reset. Apa harus di unlock ulang dengan di jumper ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>